Metabond MComenzi telefonice:
+40 244 348 240
+40 723 596 828
+40 723 212 608


Metabond M
 

Un agent de innobilare a suprafetelor metalice cu efect exceptional de reducerea frecarii. Indicat motoarelor noi, cu cel mult 100.000 km parcursi, adaugat uleiurilor prescrise de producatorul motoarelor. Indicat oriunde este necesara reducerea frecarii.

Sub actiunea presiunii si temperaturii, METABOND M intra in reactie chimica cu metalele, formand la suprafetele expuse solicitarilor un strat molecular, care are efectul unui "ecran protector". Datorita duritatii si netezimii sale extraordinare acest strat protejeaza suprafata metalica prevenind defectiunile, deteriorarile care s-ar produce datorita frecarii, chiar si in cazul solicitarilor extreme, deoarece asigura lubrifiantilor conditii ideale de ungere. Reduce in mod spectaculos frecarea interioara a masinilor (min 60%). Motoarele vor consuma cantitati mai reduse de carburanti (aceeasi putere este obtinuta printr-un consum mai mic de energie), ceea cu duce la o economie anuala insemnata; totodata se mareste perioada dintre revizii, reconditionari; se reduc cheltuielile de intretinere. Datorita reducerii frecarii, motoarele vor functiona la o temperatura mai scazuta, cu zgomot mai redus si cu caracteristici dinamice mai bune. Folosind in utilaje noi de la inceput, durata de viata a masinilor se poate tripla. Se elimina problemele pornirii la rece, motoarele sunt protejate de efectele negative ale functionarii la rece, fara ungere efectul protector nu este influentat de temperatura. Se amesteca cu orice tip de lubrifiant, cu vaseline si uleiuri sintetice si minerale. Datorita reducerii frecarii, vascozitatea uleiului se pastreaza pe o perioada mai lunga, se mareste intervalul dintre schimburile obligatorii de ulei, astfel se protejeaza mediul. Reduce la minim colmatarea uleiurilor cu produse de ardere si impuritati metalice si cu minim 20-30% emisia de gaze toxice (CO). La folosirea adecvata a produsului se garanteaza ca nu se produce nici o deformare, deteriorare daunatoare, deci nu apare nici un dezavantaj in urma utilizarii produsului!

Domeniile de utilizare:

Motoarele fara uzuri in patru timpi, pe benzina, diesel sau turbo, cutii de viteze (cu exceptia celor automate), transmisii, diferentiale, in domenii foarte variate ale industriei cum ar fi de exemplu transportul feroviar, naval si aerian, centrale electrice, masini de cusut; sisteme de actionare etc.

Mod de folosire:

Utilizarea lui nu necesita calificare si folosirea unor unelte speciale. Se adauga direct la lubrifiant in proportie de 5-10% (la un litru de ulei 50 ml METABOND M), in ulei nou, la schimb de ulei. Nu se va aplica numai o singura data. Se recomanda folosirea lui la fiecare schimb de ulei, iar la al doilea deja doar in proportie de 2,5%.

Atentie:

Pentru evitarea scurgerilor din utilaje, a nu se folosi in motoare

uzate. A se evita contactul cu surse de foc. A se evita contactul cu

suprafete vopsite sau lacuite.

Ambalaj: 250 ml, 5 litri

 
close